Wykrycie obecności bakterii Salmonella w serze żółtym w plastrach

61
fot: GIS

Główny Inspektorat Sanitarny w najnowszym ostrzeniu publicznym poinformował o wykryciu obecności bakterii Salmonella w serze żółtym w plastrach.

W wyniku działań urzędowych Państwowej Inspekcji Sanitarnej wykryto Salmonella w 1 z 5 próbek wskazanego poniżej produktu.

Nazwa produktu: Ser Złoty Mazur 150 g

Numer partii: 30.08/P6 16:59

Najlepiej spożyć przed: 28.11.2024

Kod kreskowy: 5900820008406

Producent: Spółdzielnia Mleczarska „MLEKPOL” w Grajewie, ul. Elewatorska 13, Grajewo, 19-203, weterynaryjny numer identyfikacyjny PL 20041601 WE

Spożycie produktu zanieczyszczonego pałeczkami Salmonella, zwłaszcza bez odpowiedniej obróbki termicznej, wiąże się z ryzykiem zatrucia pokarmowego.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj