Wykrycie obecności bakterii Salmonella w jednej partii łososia sałatkowego

W wyniku działań urzędowych Państwowej Inspekcji Sanitarnej wykryto Salmonella spp. w 1 z 5 próbek łososia sałatkowego.

Spożycie produktu zanieczyszczonego pałeczkami Salmonella wiąże się z ryzykiem zatrucia pokarmowego.

Nazwa produktu: Łosoś atlantycki sałatkowy wędzony na zimno. Pakowany próżniowo, 100 g, marki Fisher King

Numer partii: 0616

Termin przydatności do spożycia: 25.02.2025

Kod kreskowy: 5 901576 05749

Producent: Contimax S.A., Oddział w Dąbrowie Chełmińskiej, Łososiowa 6, 86-070 Dąbrowa Chełmińska

Nie należy spożywać produktu z partii objętej komunikatem.

Poprzedni artykułOchratoksyna A w rodzynkach
Następny artykułWycofanie partii soli sezamowej ze względu na możliwą obecność toksyn

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj